Etsintä- ja pelastuspalvelu

Drone auttaa etsinnöissä

Toimimme vapaaehtoistyössä eri verkostojen kautta (Vapepa, SLPS, RPAS Finland ja Ilmakuvaajat), jotka tarjoavat etsintäapua eri viranomaisille. Nämä vapaaehtoisjärjestöt ovat koonneet drone- ja kiinteäsiipisiä FPV-lentäjiä hälytysryhmiin ja hyödyntävät näin mukana olevien osaamista, palveluja ja aikaa etsintä- ja pelastustoimintaan.

Viranomaisten pelastus- ja etsintälennot liittyvät ensisijaisesti kadonneiden henkilöiden etsimiseen, mutta me autamme mahdollisuuksien mukaan esim. kadonneiden isompien kotieläinten löytämisessä. Kun dronella suoritettavat viranomaisten tai Ilmakuvaajien etsintälennot eivät ole mahdollisia säätilan vuoksi, osallistumme koulutettuna määriteltyihin maastoetsintöihin.

Etsintä- ja pelastuslennot ovat vapaehtoisuuteen perustuvia, eikä niistä makseta korvauksia mukana oleville henkilöille. Vapepan kautta tehtävät etsintä- ja pelastuslennot ovat viranomaislentoja ja hoidetaan aina viranomaisten kautta ja kutsusta. Ilmakuvaajien kautta tehtävät pelastus- ja etsintälennot toteutetaan harjoituslentoina ja pyyntö osallistua tulee aina verkoston kautta.

Mikäli tarvitset apua kadonneiden suurempien kotieläinten etsinnässä, ota yhteyttä suoraan soittamalla +358 50 55 88 633.

Lisätietoja tässä mainituista verkostoista saa seuraavista linkeistä: